Muut sivustot

Biologiikka ei ole ainoa lukiolaisille tarkoitettu sivustoni! Tämän lisäksi tarjoan myös lukion terveystiedon opiskeluun materiaaleja Terveystietotärpeissä ja kerron tehokkaimmista opiskelutekniikoista Opiskelukoulussa. Tällä sivulla on näistä sivustoista lyhyet esittelyt.

Terveystietotärpit ovat Biologiikan kaltainen sivusto, paitsi että biologian sijaan se keskittyy terveystietoon. Lääkisopinnoissa terveystieto on tullut tutuksi, ja huomasin, ettei hyviä lukion terveystietoon materiaaleja tarjoavaa nettisivuja ole aiemmin ollut. Päätin siis tehdä sellaisen itse!

Terveystietotärpit tarjoavat kaiken tarpeellisen lukion terveystiedon opiskeluun: muistiinpanot, videot ja tehtävät. Sekä tietysti niitä tärppejä kokeeseen!

Tervetuloa tutustumaan!

opiskelukoulu

Jos haluat kehittää opiskelutekniikkaasi, kasvattaa motivaatiotasi ja kerrata kokeeseen tehokkaasti, suosittelen tutustumaan Opiskelukouluun!

Olen opiskelu-urani aikana kiinnostunut erityisesti oppimisesta ja opiskelusta, ja olen huomannut mielenkiintoisen seikan: Aika harva opiskelija osaa opiskella tehokkaasti! Itse en ainakaan osannut, ennen kuin otin opiskelutaitojen kehittämisen asiakseni.

Samalla, kun opiskelutaitoni ovat karttuneet, olen huomannut, kuinka tehokasta opiskelu voi olla: Vaikka opiskelen lääkiksessä ja saan hyviä arvosanoja, en ikinä opiskele päivässä muutamaa tuntia kauempaa. Kyse ei ole "lahjakkuudesta", sillä vielä lukiossa jouduin opiskelemaan usein aamusta iltaan. Hyvien opiskelutaitojen avulla minulle jää aikaa muuhunkin kuin opiskeluun.

Loin Opiskelukoulun, koska haluan opettaa muutkin opiskelijat oppimaan tehokkaasti. Opiskelutaitojen lisäksi kirjoitan myös muista elämän kehittämiseen liittyvistä asioista, mutta aina opiskelijan näkökulmasta.

Lisää opiskelufilosofiastani voit lukea täältä: Miksi opiskelutaidot ovat tärkeitä?

Jos olet valmistautumassa yo-kokeeseen tai pääsykokeeseen, suosittelen tutustumaan Opiskelukoulun Superoppaaseen! Superopas on täysin ilmainen yli 3500-sanan pituinen opas kaikesta siitä, miten voit valmistautua tärkeään kokeeseen mahdollisimman tehokkaasti.

Olen jakanut Opiskelukoulun artikkelit muutamaan kategoriaan. Tässä esittelen myös suosituimpia artikkeleita jokaisesta kategoriasta.

Opiskelutekniikat

Elämänhallinta

Oppimisen psykologia

Elämäntavat

Käy tutustumassa Opiskelukouluun lisää täältä!